Novinky
V Británii letos skončilo 52 hospod týdně

Británii se letos zavíralo především kvůli ekonomické krizi 52 hospod týdně. Vyplývá to ze zveřejněných údajů Britské asociace piva a hospod (BBPA).

24.07.2009

Nové nealkoholické osvěžení od Prazdroje? Swist Cola

Plzeňský Prazdroj začal od července distribuovat nový nealkoholický nápoj Swist Cola, který pro něj vyrábí sesterský pivovar Topvar ze slovenských Topolčan. Ten patří stejně jako Prazdroj do druhé největší pivovarnické skupiny SABMiller. Nápoj je zaměřen hlavně na rodiny a mladé spotřebitele, řekl mluvčí největšího českého pivovaru Jiří Mareček.

24.07.2009

Margarín si lidé mažou na chleba již 150 let

Je to máslo a není to máslo. Náhražka tohoto tuku v podobě margarínu dnes již nikoho nepřekvapí. Jiné to bylo ale až do poloviny 19. století. Když byl tehdy v Francii nedostatek másla, vymyslel šikovný tamní lékárník a chemik Hippolyte Mege-Mouriés speciálně upravený hovězí tuk, který dostal jméno margarín. Od podání jeho patentu uplyne ve středu 15. července 140 let.

15.07.2009

V září se nad Paříží objeví létající restaurace

Francouzský kulinářský magazín Cuisine Créative nabídne movitějším gurmánům netradiční zážitek: ochutnávku nejlepších jídel na čerstvém vzduchu v gondole zavěšené nad Paříží, nabízející výhled na Náměstí svornosti, Louvre či Elysejská pole. To vše letos na podzim od 11. do 15. září, napsala agentura AFP.

23.06.2009

Singapurské bary musejí vábit hosty. Kvůli krizi

Od řetězců podniků doručujících pizzu do domu po exkluzivní restauranty - tam všude se teď v Singapuru stále dokola opakuje slůvko "hospodářský pokles". Při pohledu na nabité bary a restaurace v nábřežním zábavním centru Clarke Quay nebo na prestižní obchodní bulvár Orchard Road se ale nezdá, že by singapurská ekonomika nějak trpěla, napsala agentura Reuters.

30.03.2009

Bohemia Sekt Cocktail Competition 2009

V moderním BOHEMIA SEKT CENTRU ve Starém Plzenci se středu 21. ledna 2009, uskutečnil 2.ročník barmanské soutěž BOHEMIA SEKT COCKTAIL COMPETITION 2009 ve spolupráci s Českou barmanskou asociací.

28.01.2009

Ostravar finišuje s přípravou nového fotbalového piva.

Do 10 týdnů ho chce uvést na trh. Nové pivo bude mít zcela unikátní etiketu, na které se objeví fotbaloví fanoušci. Pivovar Ostravar finišuje s přípravou nového fotbalového piva. „Po čtyřech měsících spolupráce s fanoušky se blížíme do finále,“ prozradil na dnešním setkání s médii tiskový mluvčí Pavel Barvík. „Očekávám, že do deseti týdnů bude náš nový polotmavý ležák s názvem BAZAL na trhu.“

28.01.2009

Otevření hotelu KEMPINSKI Hybernská Prague

Ve čtvrtek 30. října 2008 primátor hlavního města Prahy Pavel Bém slavnostně zahájil provoz luxusního hotelu KEMPINSKI Hybernská Prague symbolickým přestřižením pásky ve 20 hodin

05.11.2008

Bizarní pochoutka? Třeba stehýnka z jedovaté ropuchy

S originálním příspěvkem v boji proti jednomu z nejhorších australských škůdců, jedovaté ropuše obrovské (Bufo marinus), přišel americký televizní kulinářský a cestovatelský pořad Bizarre Foods.


06.10.2008

Pivovar Velké Popovice rozšíří prohlídkovou trasu

Pivovar Velké Popovice připravuje pro návštěvníky novou prohlídkovou trasu s rozšířenými expozicemi o historii a výrobě piva. Vznikne postupně během roku a bude stát přes deset milionů korun.

29.08.2008

Stránka :  1 ] 2  [ Další ]


Archiv novinek
9.3.2010  Mozartovy koule se mají balit v ČR, odbory protestují

28.1.2010  Nejlepší restaurace na světě na dva roky zavře, v kuchyni potřebují oddech

28.1.2010  Sýr musí "živě vonět", zastal se Depardieu syrečků

28.1.2010  Hit v drahých podnicích: degustace vody za stovky korun

28.1.2010  Restaurace čeká nová soutěž. Začínají svíčkovou

10.11.2009  Black Label slaví stovku černou perlou s kousky zlata

10.11.2009  Tradiční vídeňský řízek? V Německu klidně i z vepřového

10.11.2009  Francouzský cukrář postavil berlínskou zeď z čokolády

10.11.2009  Bývalý James Bond vyhlásil válku foie gras

19.10.2009  V Paříži půjde do dražby předrevoluční koňak

19.10.2009  Pizza Cup: rozpaky nad Margherittou

7.10.2009  Soutěž o nejlepší český bar zatím ovládá Praha

7.10.2009  Gurmáni v Asii ocenili umění šéfkuchaře Joela Robuchona

7.10.2009  Subway testuje v Česku mobilní prodejny sendvičů

24.8.2009  Tmavý ležák z Krušovic bodoval na World’s Best Beers

24.8.2009  Prodej burčáku odstartoval. Mnohdy je falešný

24.8.2009  Zahrádek u restaurací je v Česku čím dál víc

24.8.2009  Mezi Belgií a Nizozemskem zuří válka mušlí

4.8.2009  Vesmírný čedar přistál v Británii. Let přežil bez úhony

4.8.2009  Česnek pomáhá srdci, ale jen ten čerstvý

4.8.2009  Skotskou specialitu haggis prý vymysleli Angličané

4.8.2009  Hygienici rozdali pokuty v restauracích na Liberecku

24.7.2009  Nové nealkoholické osvěžení od Prazdroje? Swist Cola

24.7.2009  V Británii letos skončilo 52 hospod týdně

24.7.2009  Houbaři mají žně. Rostou jedlé i vzácné houby

15.7.2009  Kuchyně Anne-Sophie Picové? Noblesa, která chutná

15.7.2009  Margarín si lidé mažou na chleba již 150 let

15.7.2009  Gulášfest nabídne téměř 40 druhů guláše

2.7.2009  Hit na Tchaj-wanu : vlastnoručně ulovené krevety

2.7.2009  Získat narychlo stůl v El Bulli? Téměř nemožné

2.7.2009  Jíst zdravě se dá i za malé peníze

23.6.2009  České pivo za polárním kruhem

23.6.2009  V září se nad Paříží objeví létající restaurace

23.6.2009  Kapitán vojenské lodi vyhlásil válku růžičkové kapustě

15.6.2009  Restaurantu v Tchaj-peji pomáhají přežít dinosauři

15.6.2009  Krize naučila Čechy vařit. Kupují mnohem více surovin

15.6.2009  Češi objevují i jiné druhy piv než klasický ležák

9.6.2009  Grilování a opékání prý holduje více než třetina Čechů

9.6.2009  Nejlepší kulinářský koncept? Projekt Jíme s Barvožroutem

9.6.2009  Degustace vín patří k oblíbeným kratochvílím

9.6.2009  Slovenský gastronomický festival nabízí světové speciality

4.6.2009  Kuřata uštknutá hadem nesmějí v Číně na talíř

4.6.2009  Jídlo: pro Britky útěcha, pro Bulhary posedlost

4.6.2009  Nejlepší camembert na světě? Z jihu Afriky

1.6.2009  Opravdu VELKÁ minerálka

28.5.2009  Věznům v Singapuru pomáhají s návratem lekce vaření

28.5.2009  Restaurant Zinc nabídne evropské pokrmy s dotekem Asie

19.5.2009  Barmanská putovní kniha má svého prvního majitele!

19.5.2009  Češi prý solí dvakrát víc než mají

19.5.2009  České pokrmy přilákaly v Cedar Rapids davy lidí