Novinky

V září se nad Paříží objeví létající restaurace

   Francouzský kulinářský magazín Cuisine Créative nabídne movitějším gurmánům netradiční zážitek: ochutnávku nejlepších jídel na čerstvém vzduchu v gondole zavěšené nad Paříží, nabízející výhled na Náměstí svornosti, Louvre či Elysejská pole. To vše letos na podzim od 11. do 15. září, napsala agentura AFP.

   Na přípravě jídla se bude podílet 11 slavných šéfkuchařů - například Marc Veyrat, Pierre Gagnaire či Yannick Alléno. Závěrečnou večeři budou mít na starost šéfkuchaři francouzského prezidenta. Gondolu bude držet jeřáb 50 metrů nad Tuilerijskými zahradami. Každé z pěti denně podávaných jídel (dva obědy a tři večeře) bude hostit 22 lidí. Celkem se tedy 50 metrů nad Paříží sní 550 jídel. Pět stolů bude vyhrazeno na ochutnávku koktejlů připravovaných pod dohledem barmana hotelu Ritz Colina Fielda.

   Cena je 924 eur (asi 24 000 korun) za jedno jídlo od známého šéfkuchaře, 846 eur (zhruba 22 000 korun) za ochutnávku koktejlů a 1400 eur (skoro 37 000 korun) stojí večeře od šéfkuchařů Elysejského paláce. Z každého jídla nebo pití poukážou pořadatelé 100 eur 2600 korun) Federaci nemocných sirotků. Kdo však povečeří jídlo podávané hostům Nicolase Sarkozyho, přispěje sirotkům dokonce 576 eury (15 000 korun).

   Podle šéfredaktora časopisu Cuisine Créative Bruna Hameurta má tato restaurace s jepičím životem za úkol "pochlubit se prestižní francouzskou gastronomií a prokázat jí čest". Podobné akce se již konaly v Budapešti, v Las Vegas či v Dubaji, ale v Paříž uvidí "létající" restauraci poprvé.

Zdroj: ČTK



Archiv novinek
9.3.2010  Mozartovy koule se mají balit v ČR, odbory protestují

28.1.2010  Nejlepší restaurace na světě na dva roky zavře, v kuchyni potřebují oddech

28.1.2010  Sýr musí "živě vonět", zastal se Depardieu syrečků

28.1.2010  Hit v drahých podnicích: degustace vody za stovky korun

28.1.2010  Restaurace čeká nová soutěž. Začínají svíčkovou

10.11.2009  Black Label slaví stovku černou perlou s kousky zlata

10.11.2009  Tradiční vídeňský řízek? V Německu klidně i z vepřového

10.11.2009  Francouzský cukrář postavil berlínskou zeď z čokolády

10.11.2009  Bývalý James Bond vyhlásil válku foie gras

19.10.2009  V Paříži půjde do dražby předrevoluční koňak

19.10.2009  Pizza Cup: rozpaky nad Margherittou

7.10.2009  Soutěž o nejlepší český bar zatím ovládá Praha

7.10.2009  Gurmáni v Asii ocenili umění šéfkuchaře Joela Robuchona

7.10.2009  Subway testuje v Česku mobilní prodejny sendvičů

24.8.2009  Tmavý ležák z Krušovic bodoval na World’s Best Beers

24.8.2009  Prodej burčáku odstartoval. Mnohdy je falešný

24.8.2009  Zahrádek u restaurací je v Česku čím dál víc

24.8.2009  Mezi Belgií a Nizozemskem zuří válka mušlí

4.8.2009  Vesmírný čedar přistál v Británii. Let přežil bez úhony

4.8.2009  Česnek pomáhá srdci, ale jen ten čerstvý

4.8.2009  Skotskou specialitu haggis prý vymysleli Angličané

4.8.2009  Hygienici rozdali pokuty v restauracích na Liberecku

24.7.2009  Nové nealkoholické osvěžení od Prazdroje? Swist Cola

24.7.2009  V Británii letos skončilo 52 hospod týdně

24.7.2009  Houbaři mají žně. Rostou jedlé i vzácné houby

15.7.2009  Kuchyně Anne-Sophie Picové? Noblesa, která chutná

15.7.2009  Margarín si lidé mažou na chleba již 150 let

15.7.2009  Gulášfest nabídne téměř 40 druhů guláše

2.7.2009  Hit na Tchaj-wanu : vlastnoručně ulovené krevety

2.7.2009  Získat narychlo stůl v El Bulli? Téměř nemožné

2.7.2009  Jíst zdravě se dá i za malé peníze

23.6.2009  České pivo za polárním kruhem

23.6.2009  V září se nad Paříží objeví létající restaurace

23.6.2009  Kapitán vojenské lodi vyhlásil válku růžičkové kapustě

15.6.2009  Restaurantu v Tchaj-peji pomáhají přežít dinosauři

15.6.2009  Krize naučila Čechy vařit. Kupují mnohem více surovin

15.6.2009  Češi objevují i jiné druhy piv než klasický ležák

9.6.2009  Grilování a opékání prý holduje více než třetina Čechů

9.6.2009  Nejlepší kulinářský koncept? Projekt Jíme s Barvožroutem

9.6.2009  Degustace vín patří k oblíbeným kratochvílím

9.6.2009  Slovenský gastronomický festival nabízí světové speciality

4.6.2009  Kuřata uštknutá hadem nesmějí v Číně na talíř

4.6.2009  Jídlo: pro Britky útěcha, pro Bulhary posedlost

4.6.2009  Nejlepší camembert na světě? Z jihu Afriky

1.6.2009  Opravdu VELKÁ minerálka

28.5.2009  Věznům v Singapuru pomáhají s návratem lekce vaření

28.5.2009  Restaurant Zinc nabídne evropské pokrmy s dotekem Asie

19.5.2009  Barmanská putovní kniha má svého prvního majitele!

19.5.2009  Češi prý solí dvakrát víc než mají

19.5.2009  České pokrmy přilákaly v Cedar Rapids davy lidí