Novinky

Soutěž o nejlepší český bar zatím ovládá Praha

   Minulý rok zvítězil bar Žlutá Ponorka z Český Budějovic.Úsměv a rychlost obsluhy patří mezi několik desítek kritérií, které by měl splnit budoucí vítěz soutěže o nejlepší český bar Czech Bar Awards 2009. Organizátoři z gastronomického časopisu Barlife zveřejnili jména pěti podniků nominovaných do pěti kategorií, které v půlročním hlasování vybrala široká veřejnost a odborníci.

   Většina kaváren, barů a klubů se přitom nachází v Praze. Výsledky budou slavnostně vyhlášeny 12. listopadu. "Hlasování proběhlo prostřednictvím internetu a SMS zpráv a celkem jsme obdrželi přes 4000 hlasů," řekl ředitel soutěže Martin Kraut. Většina vybraných podniků se nachází v Praze. Zvláště to platí pro kategorie kaváren, cocktail barů a hotelových barů. "Určitě to není pragocentrismus, ale spíše náhoda," uvedl Kraut. Skvělé podniky se podle něj nachází i mimo hlavní město. Dokladem toho je, že pětice kandidátů o titul nejlepšího klubu je až na jednu výjimku mimopražská. V Praze je však vysoká konkurence, která nutí majitele být originální a poskytovat nejvyšší kvalitu a servis, vysvětlil Kraut.    

   Vítěze vybere odborná porota sestavená z odborníků na gastronomii, mixologii, design, hotelnictví a marketing. Ta bude mít celý říjen na to, aby inkognito navštívila a ohodnotila všechny kandidáty podle velmi přísných kritérií.   

   Při hodnocení barů se sleduje například obsluha a chování personálu k zákazníkům, čistota podniku, a to zejména toalet, ale i prostoru před ním. Důležitým hlediskem je kvalita podávaných nápojů a potravin a jejich úprava. Sleduje se také atmosféra. Hodnotí se i to, jestli v baru či klubu nehraje příliš hlasitě hudba.


Zdroj: ČTK



Archiv novinek
9.3.2010  Mozartovy koule se mají balit v ČR, odbory protestují

28.1.2010  Nejlepší restaurace na světě na dva roky zavře, v kuchyni potřebují oddech

28.1.2010  Sýr musí "živě vonět", zastal se Depardieu syrečků

28.1.2010  Hit v drahých podnicích: degustace vody za stovky korun

28.1.2010  Restaurace čeká nová soutěž. Začínají svíčkovou

10.11.2009  Black Label slaví stovku černou perlou s kousky zlata

10.11.2009  Tradiční vídeňský řízek? V Německu klidně i z vepřového

10.11.2009  Francouzský cukrář postavil berlínskou zeď z čokolády

10.11.2009  Bývalý James Bond vyhlásil válku foie gras

19.10.2009  V Paříži půjde do dražby předrevoluční koňak

19.10.2009  Pizza Cup: rozpaky nad Margherittou

7.10.2009  Soutěž o nejlepší český bar zatím ovládá Praha

7.10.2009  Gurmáni v Asii ocenili umění šéfkuchaře Joela Robuchona

7.10.2009  Subway testuje v Česku mobilní prodejny sendvičů

24.8.2009  Tmavý ležák z Krušovic bodoval na World’s Best Beers

24.8.2009  Prodej burčáku odstartoval. Mnohdy je falešný

24.8.2009  Zahrádek u restaurací je v Česku čím dál víc

24.8.2009  Mezi Belgií a Nizozemskem zuří válka mušlí

4.8.2009  Vesmírný čedar přistál v Británii. Let přežil bez úhony

4.8.2009  Česnek pomáhá srdci, ale jen ten čerstvý

4.8.2009  Skotskou specialitu haggis prý vymysleli Angličané

4.8.2009  Hygienici rozdali pokuty v restauracích na Liberecku

24.7.2009  Nové nealkoholické osvěžení od Prazdroje? Swist Cola

24.7.2009  V Británii letos skončilo 52 hospod týdně

24.7.2009  Houbaři mají žně. Rostou jedlé i vzácné houby

15.7.2009  Kuchyně Anne-Sophie Picové? Noblesa, která chutná

15.7.2009  Margarín si lidé mažou na chleba již 150 let

15.7.2009  Gulášfest nabídne téměř 40 druhů guláše

2.7.2009  Hit na Tchaj-wanu : vlastnoručně ulovené krevety

2.7.2009  Získat narychlo stůl v El Bulli? Téměř nemožné

2.7.2009  Jíst zdravě se dá i za malé peníze

23.6.2009  České pivo za polárním kruhem

23.6.2009  V září se nad Paříží objeví létající restaurace

23.6.2009  Kapitán vojenské lodi vyhlásil válku růžičkové kapustě

15.6.2009  Restaurantu v Tchaj-peji pomáhají přežít dinosauři

15.6.2009  Krize naučila Čechy vařit. Kupují mnohem více surovin

15.6.2009  Češi objevují i jiné druhy piv než klasický ležák

9.6.2009  Grilování a opékání prý holduje více než třetina Čechů

9.6.2009  Nejlepší kulinářský koncept? Projekt Jíme s Barvožroutem

9.6.2009  Degustace vín patří k oblíbeným kratochvílím

9.6.2009  Slovenský gastronomický festival nabízí světové speciality

4.6.2009  Kuřata uštknutá hadem nesmějí v Číně na talíř

4.6.2009  Jídlo: pro Britky útěcha, pro Bulhary posedlost

4.6.2009  Nejlepší camembert na světě? Z jihu Afriky

1.6.2009  Opravdu VELKÁ minerálka

28.5.2009  Věznům v Singapuru pomáhají s návratem lekce vaření

28.5.2009  Restaurant Zinc nabídne evropské pokrmy s dotekem Asie

19.5.2009  Barmanská putovní kniha má svého prvního majitele!

19.5.2009  Češi prý solí dvakrát víc než mají

19.5.2009  České pokrmy přilákaly v Cedar Rapids davy lidí