Novinky

Bohemia Sekt Cocktail Competition 2009

   V moderním BOHEMIA SEKT CENTRU ve Starém Plzenci se středu 21. ledna 2009, uskutečnil 2.ročník barmanské soutěž BOHEMIA SEKT COCKTAIL COMPETITION 2009 ve spolupráci s Českou barmanskou asociací.
 
   Soutěž o nejvýše hodnocený nápoj s originální recepturou při použití SEKTU jako základního produktu tradičně probíhala v kategorii CLASSIC PROFESIONAL. Podmínkou pro hodnocení soutěžních nápojů byla původní, dosud nepublikovaná receptura, která odpovídá svým charakterem tématu, a použité suroviny jsou běžně dostupné v obchodní síti EU. Soutěžilo se v nápojích WELCOME COCKTAIL a FANCY DRINK.

   Každý z dvaceti přihlášených soutěžících z České republiky předvedl dva druhy soutěžních nápojů po pěti porcích. Časový limit na vlastní přípravu jednoho nápoje byl stanoven na šest minut.

   Celá akce přinesla nezapomenutelný zážitek již při sledování samotné přípravy nápojů, profesionální zručnosti barmanů, ale i překvapivých a originálních dekorativních doplňků k soutěžním nápojům. Vrcholem akce byla pak ochutnávka vynikajících nápojů, ve kterých barmani docilovali vybroušeného chuťového sladění jednotlivých ingrediencí. Celkově akce proběhla v neopakovatelné a příjemné soutěžní atmosféře.

   Vítězem v kategorii WELCOME COCKTAIL a FANCY DRINK se stal pan Zbyněk Špičák, druhý se umístil Radim Habarta a pomyslnou bronzovou medaili si odnesl Milan Mriglod.

   V soutěži „Best Bohemia Sekt Welcome Cocktail 2009“ vyhrál drink TOMINO jehož autorem je Zbyněk Špičák.

   Překvapivě u „Best Bohemia Sekt Fancy Drink 2009“ opět přesvědčil porotu a sympatie diváků získal Zbyněk Špičák za drink KUBA.



Archiv novinek
9.3.2010  Mozartovy koule se mají balit v ČR, odbory protestují

28.1.2010  Nejlepší restaurace na světě na dva roky zavře, v kuchyni potřebují oddech

28.1.2010  Sýr musí "živě vonět", zastal se Depardieu syrečků

28.1.2010  Hit v drahých podnicích: degustace vody za stovky korun

28.1.2010  Restaurace čeká nová soutěž. Začínají svíčkovou

10.11.2009  Black Label slaví stovku černou perlou s kousky zlata

10.11.2009  Tradiční vídeňský řízek? V Německu klidně i z vepřového

10.11.2009  Francouzský cukrář postavil berlínskou zeď z čokolády

10.11.2009  Bývalý James Bond vyhlásil válku foie gras

19.10.2009  V Paříži půjde do dražby předrevoluční koňak

19.10.2009  Pizza Cup: rozpaky nad Margherittou

7.10.2009  Soutěž o nejlepší český bar zatím ovládá Praha

7.10.2009  Gurmáni v Asii ocenili umění šéfkuchaře Joela Robuchona

7.10.2009  Subway testuje v Česku mobilní prodejny sendvičů

24.8.2009  Tmavý ležák z Krušovic bodoval na World’s Best Beers

24.8.2009  Prodej burčáku odstartoval. Mnohdy je falešný

24.8.2009  Zahrádek u restaurací je v Česku čím dál víc

24.8.2009  Mezi Belgií a Nizozemskem zuří válka mušlí

4.8.2009  Vesmírný čedar přistál v Británii. Let přežil bez úhony

4.8.2009  Česnek pomáhá srdci, ale jen ten čerstvý

4.8.2009  Skotskou specialitu haggis prý vymysleli Angličané

4.8.2009  Hygienici rozdali pokuty v restauracích na Liberecku

24.7.2009  Nové nealkoholické osvěžení od Prazdroje? Swist Cola

24.7.2009  V Británii letos skončilo 52 hospod týdně

24.7.2009  Houbaři mají žně. Rostou jedlé i vzácné houby

15.7.2009  Kuchyně Anne-Sophie Picové? Noblesa, která chutná

15.7.2009  Margarín si lidé mažou na chleba již 150 let

15.7.2009  Gulášfest nabídne téměř 40 druhů guláše

2.7.2009  Hit na Tchaj-wanu : vlastnoručně ulovené krevety

2.7.2009  Získat narychlo stůl v El Bulli? Téměř nemožné

2.7.2009  Jíst zdravě se dá i za malé peníze

23.6.2009  České pivo za polárním kruhem

23.6.2009  V září se nad Paříží objeví létající restaurace

23.6.2009  Kapitán vojenské lodi vyhlásil válku růžičkové kapustě

15.6.2009  Restaurantu v Tchaj-peji pomáhají přežít dinosauři

15.6.2009  Krize naučila Čechy vařit. Kupují mnohem více surovin

15.6.2009  Češi objevují i jiné druhy piv než klasický ležák

9.6.2009  Grilování a opékání prý holduje více než třetina Čechů

9.6.2009  Nejlepší kulinářský koncept? Projekt Jíme s Barvožroutem

9.6.2009  Degustace vín patří k oblíbeným kratochvílím

9.6.2009  Slovenský gastronomický festival nabízí světové speciality

4.6.2009  Kuřata uštknutá hadem nesmějí v Číně na talíř

4.6.2009  Jídlo: pro Britky útěcha, pro Bulhary posedlost

4.6.2009  Nejlepší camembert na světě? Z jihu Afriky

1.6.2009  Opravdu VELKÁ minerálka

28.5.2009  Věznům v Singapuru pomáhají s návratem lekce vaření

28.5.2009  Restaurant Zinc nabídne evropské pokrmy s dotekem Asie

19.5.2009  Barmanská putovní kniha má svého prvního majitele!

19.5.2009  Češi prý solí dvakrát víc než mají

19.5.2009  České pokrmy přilákaly v Cedar Rapids davy lidí