Výsledky vyhledávání pro dotaz postup

Výsledky vyhledávání v sekci: Recepty

Francouzské brambory od A do Z

1. suroviny: pro 4 osoby budeme potřebovat:1 kg brambor1 vetší cibule0,5 kg uzeniny4 vejcesůl, pepřolej na vymazání 2.přípravabrambory oloupeme (nové brambory doporučuji neloupat pouze opláchnout ) a nakrájíme na plátkycibuli oloupeme a nakrájíme na slabší plátkyuzeninu dle potřeby zbavíme nejedlých částí a nakrájíme na silnější kolečkavejce vyklepneme do misky a důkladně rozmícháme3. skládánípřipravíme si vhodnou nádobu na pečenínádobu lehce vymastíme olejemprvní vrstva - naskládáme rovnoměrně brambory, aby pokryli celé dno nádobybrambory lehce posolíme a popepřímedruhá vrstva - na brambory rozprostřeme uzeninutřetí vrstva - na uzeninu rozsypeme cibulicelý postup opakujeme tak aby vrchní vrstva byly opět brambory4. pečenípečeme v rozpálené troubě asi při 200°cdoba pečení- podle množství asi půl hodiny5. zapečeníaž jsou brambory měkké přichází na řadu zapečenívejce rozšleháme vidličkou, osolíme, opepřímebrambory rovnoměrně přelijeme rozšlehaným vejcemznovu pečeme až se vejce zapečoua můžeme servírovatpodáváme se zeleninovým salátem či kyselou okurkouDobrou chuť!

Pokračovat na článek


9 snadných a oblíbených receptů do každé domácnosti!

Vánočka - klasické vánoční pečivoPotřebujeme:500 g. polohrubé mouky50 g. cukru40 g. droždí0,3 dcl mléka2 vejcešpetka soli50 g. rozineklžíce loupaných mandlí nakrájenýchrozšlehané vejce na potřeníPostup:Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a trošku cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy prolisujem mouku s cukrem, zamícháme sůl , uděláme důlek a do toho rozklepneme vejce. Přilijeme rozpuštěný, vychladlý tuk a tenkým praménkem přiléváme kvásek s mlékem. Dobře vypracujeme těsto ( nesmí se chytat vařečky ani mísy) poprášíme ho moukou a necháme vykynout až zdvojnásobí objem . Vyklopíme ho na vál a zahněteme do něj rozinky. Těsto rozdělíme na tři díly, z každého vyválíme silný pramen dlouhý asi 20-25 cm a spleteme jej do copu. Přeneseme na vymazaný a vysypaný plech, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Pak posypeme mandlemi. Pečeme v dobře vyhřáté troubě a posypeme mandlemi. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 40 minut. Upečenou vánočku pocukrujeme.Kočičí očiPotřebujeme:1 balíček piškot100 g. másla150 g. cukru moučky1 vanilkový cukr2 žloutky2 lžíce rumu150 g . polohrubé moukyšpetka prášku do pečiva5 lžic mlékasníh ze dvou bílkůtrocha kakaamarmeláda, čokoládová polevaPostup: NPřipravíme si piškoty, které marmeládou slepujeme k sobě. Máslo, cukr, žloutky, rum a kakao utřeme. Přidáme sníh a mouku s práškem do pečiva. Do vymazané formy na srnčí hřbet nalijeme část těsta. NaHouby v octěPotřebujeme:kilo hub, 1l vody, 3 dcl octa,půl balíčku deka (konzervační přípravek), 6 lžic cukruPostup:Očištěné a nakrájené houby dáme do hrnce a zalijeme nálevem, tak aby byli sotva ponořené.Vaříme 10 minut. A pak už záleží jen na vaší chuti, kdo chce přidá cibuli, pórek, mrkev, květák,brokolici, třeba i přiostří trochou octa nebo naopak zjemní slunečnicovým olejem. Pikantní chuti dosáhneme pomocí feferonky nebo několika koleček křenu. Pak už jen stačí dát do skleniček a pořádně zašroubovat víčka.Houbové bramboráčkyPotřebujeme:houby, hřiby, kilo brambor, cibule,česnek, slanina, hladká mouka,1 až 2 vejce,pepř, sůl, majoránka,olejPostup:Nakrájené, trochu osolené houby podusíme na troše oleje, dokud se jejich vlastní šťáva nevyvaří. Mezitím si nastrouháme brambory, zasypeme je moukou, přidáme jedno dvě vejce, najemno nakrájenou cibuli, česnek, sůl, pepř a majoránku, nezapomeneme na kostičky slaniny. Do této směsi zamícháme podušené houby a pořádně vše promícháme. Pomocí lžíce děláme placičky, které smažíme na mírném ohni po obou stranách dozlatova. Jíme samotné. Mlsné jazýčky si mohou bramboráčky namáčet ve smetaně.Uchování sušených hubPostup:Zavářením sušené houby uchráníme před moli a jinými podobnými potvorami.Sušené houby necháme dokřupava dosušit a uložíme je do čistých zcela suchých sklenic,které zavíčkujeme. Sklenice necháme sterilovat v páře nejlépe v troubě 15 minut, takto ze sklenic vytlačíme vzduch a houby nám nezvlhnou.PizzaPotřebujeme:jakékoli jedlé houby, lístové těsto, rajčata,papriky, feferonka, tvrdý sýr, kečup,sůl, olejPostup:Na kousky nakrájené osolené houby podusíme na oleji. Z lístkového těsta vytvarujeme placku,na kterou klademe rajčata, papriky, feferonku, podušené houby, pokapeme kečupem a dáme zapéci do trouby. Po upečení posypeme sýremŘízky z „bílých koulí“Potřebujeme:koule vatovce obrovského(pýchavka),slunečnicový olej,sůl, pepř, kmínPostup:Z vatovce odstraníme okrovou slupku, nakrájíme ho na plátky 2 cm silné, osolíme, opepříme posypeme drceným kmínem, necháme chvilku odležet. Pomalu smažíme dozlatova.Zakusujeme čerstvým chlebem.Pýchavčin mozečekPotřebujeme:pýchavky,větší cibule, 2 vejce,olej, sůl, pepř,něco zeleného (pažitka, petrželka, pórek,..)Postup:Na pánvi zpěníme cibulku, přidáme oloupané, nakrájené, osolené pýchavky a chvilku dusíme, opepříme a přidáme 2 vejce, už jen zamícháme a ozdobíme zeleným. Podáváme s čerstvým chlebem.Houbový špízPotřebujeme: cokoli na špíz: brambory, kousky masa, špek, cibule, mrkev,párek, paprika, kusy hub, sůl, pepř, kečup, hořčice,špejle, alobalPostup: Na špejle střídavě nabodáváme přichystané ingredience, osolíme, opepříme, potřeme kečupem,hořčicí, zabalíme do alobalu a dáme asi tak na půl hodiny péci do trouby. 

Pokračovat na článek


Staročeská bábovka

potřebujeme:500g polohrubé mouky20g droždí,0,25 l mléka70g moučkového cukru3 žloutky100g máslacitronová kůra100g rozinektuk a strouhanka na formupostup:Trochu přesáté mouky a cukru, vlažné mléko a droždí dáme do mísy a necháme vzejít kvásek.Mezitím utřeme žloutky, přidáme cukr a máslo a hmotu třeme do pěny. Zahustíme zbylou moukou,ve které jsme rozmíchali sůl, citrónovou kůru a rozinky. Vypracujeme těsto řidší než na buchty,vložíme je do tukem vymaštěné a strouhankou posypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě asi ¾ hod.Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto již upečené. Bábovku vyklopíme na talíř, vychladlou pocukrujeme.

Pokračovat na článek


Bramboračka s čerstvými hříbky

potřebujeme:250g hříbků200g brambor25g másla1 litr vývaru1 cibulehladká mouka2 snítky petrželky a celerumajoránka, kmín, sůl.postup:Světlou jíšku zředíme vývarem a povaříme. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, houby nakrájené na plátky, rozpůlenou cibuli, koření a sůl. Vaříme tak dlouho, až jsou brambory a houby měkké. Vyjmeme cibuli a na chvíli vložíme snítky petržele a celeru nebo čerstvou či drcenou majoránku. Polévku můžeme zjemnit trochou smetany.

Pokračovat na článek


Malinová polévka ( Vočna juha od malina ) - Chorvatsko

recept pro 4 osoby    potřebujeme:500 g. malin5 dcl. bílého vína2.5 dcl studeného čaje2.5 dcl vodykůra z půlky citrónu1 lžíce vanilkového pudinkumoučkový cukrpostup: Oprané maliny rozmixujeme, nalijeme do hrnce, zalijemvodou, přidáme citronovou kůru a pudinkový prášek aspolečně provaříme. Odstavíme, přilijeme pomalu čaj avíno osladíme podle chuti, promícháme a osladímepodle chuti a vychladíme. Podáváme studené.

Pokračovat na článek


Sýrová polévka

potřebujeme:200 g strouhaného sýra (eidam, primátor apod.)3 lžíce másla2 lžíce polohrubé mouky1 1/2 l vody1 kostku masoxu1/2 šálku smetanyžlouteklžíci másla na osmahnutísůl, mletý pepř2 lžíce pažitkypostup:Do vroucí vody vložíme masox a rozvaříme ho. Mezitím si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, přidáme do polévky, rozšleháme a 10 minut povaříme. Smetanu smícháme se sýrem, přidáme do polévky, zvolna povaříme, osolíme a opepříme. Když se sýr začne tavit, přidáme rozkvedlaný žloutek, už nevaříme. Žemli nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle, rozdělíme na nahřáté talíře a zalijeme polévkou, ozdobíme pažitkou.

Pokračovat na článek


Baklavas

potřebujeme:plátky lístkového těstarozpuštěné máslo1 bíleknajemno nasekané mandlesekané vlašské ořechykrupicový cukrskořice, pomerančové aroma, med      postup: Z ořechů, mandlí, cukru, bílku a pomerančového aroma vypracujeme směs. Jeden plátek lístkového těsta potřeme máslem a tenkou vrstvou ořechové směsi, zakryjeme dalším plátkem lístkového těsta, které potřeme máslem a vrstvou ořechové směsi a takhle pokračujeme, dokud nám nedojde ořechová směs a plátky těsta, svrchní vrstvu těsta potřeme máslem a dáme péci do trouby, po upečení nakrájíme a poléváme ještě za tepla medem. 

Pokračovat na článek


Borůvkové mističky

potřebujeme:Na těsto250g hladké moukyna špičku nože prášku do pečivašpetku soli100g cukru, kůru strouhanou z 1 citronu125g másla nebo rostlinného tuku1 vejce Na náplň300g borůvek Na drobenku75g másla nebo rostlinného tuku100g polohrubé mouky50g cukru1 sáček vanilkového cukru, tuk a strouhanku do dortových formiček      postup: 1.Do mísy dáme hladkou mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl, přidáme citronovou kůru, tuk a vejce, zpracujeme na hladké těsto a dáme na 30 min. do chladničky. Přebereme a opereme borůvky a necháme je okapat.2.Na drobenku uhněteme tuk ve vločkách, polohrubou mouku, cukr i vanilkový cukr tak, aby vznikly drobné hrudky. Deset dortíkových formiček o průměru 10cm vymastíme a vysypeme strouhankou. Vtiskneme do nich těsto z chladničky, a na ně dáme borůvky a posypeme drobenkou.3.Pečeme v předehřáté troubě (el. sporák 200 st.C /plyn 3) 30 min. Vyndáme, opatrně uvolníme a necháme vychladnout. Můžeme ozdobit šlehačkou.

Pokračovat na článek


Móčnica s medem

recept pro 4 osoby                                  potřebujeme:100 g. hrubé mouky80 g. máslamedšpetka solimléko     postup:Mouku na sucho opražíme, zalijeme mlékem , dobře rozmícháme a osolíme. Za stálého míchání uvaříme kaši. Na talířích osladíme kaši medem a mastíme máslem. Můžeme také polévat zředěnými povidly.

Pokračovat na článek


Tvarohový dort s jahodami

potřebujeme:50g tuku (rama, flora)40g moučkového cukru2 vejce80g hladké mouky2 lžíce mléka40g krupicového cukrudžem, jahodyNáplň500g jemného tvarohu30g práškové želatiny3dcl mléka100g máslacukr podle chutijahody1 balíček vanilkového cukru      postup: Změklý tuk rozmícháme s práškovým cukrem, přidáme žloutky, napěníme, vmícháme mléko a 2 lžíce mouky. Ušleháme bílky, přidáme pískový cukr a došleháme hustý sníh, vmícháme jej ke žloutkové směsi současně se zbytkem mouky. Těsto nalijeme do vymaštěné a vysypané dortové formy, povrch uhladíme a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlý korpus potřeme džemem, potom bílou náplní, do níž vtlačíme menší jahody. Po ztuhnutí navršíme ještě růžovou náplň a dort dozdobíme jahodami.Náplň: Želatinu rozmícháme ve 4 lžících vody, po nabobtnání ji vlijeme do poloviny dávky horkého mléka a mícháme, až se rozpustí. Tvaroh rozšleháme se zbylým mlékem, přidáme máslo, cukr a mléko s želatinou. Ušleháme krém - do poloviny vmícháme vanilkový cukr a do druhé rozmačkané jahody.

Pokračovat na článek


Daňčí guláš na jalovci

potřebujeme:600g předního masa z daňka bez kosti1 velká cibuleolejlžíce rajského protlakulžíce hladké moukylžička jalovcových kuličekmletá paprikapepř, sůl, majoránka2 stroužky česneku      postup:Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na části tuku restujeme cibuli dozlatova, přidáme papriku, osmahneme a zalijeme trochou vody. Dodáme rajský protlak, jalovec, vložíme maso, osolíme a za občasného podlití dusíme. K téměř měkkému masu přidáme pepř, majoránku a rozdrcený česnek. Dusíme doměkka. Maso vyjmeme, omáčku zahustíme jíškou a podle potřeby zředíme vodou. Vaříme nejméně 20 minut. Dobře provařenou omáčku přecedíme zpět na maso. Vhodnou přílohou jsou smažené bramboráky nebo houskové knedlíky.

Pokračovat na článek


Pikantní kachna pečená na hlívě ústřičné

potřebujeme:1 kachna70g mandlí60g cibule30g česneku250g hlívy ústřičné250g sterilovaného hrášku bez nálevu100g sádla25g hladké moukymletý pepř, sůl      postup:Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky. Omytou kachnu naporcujeme, osolíme a propícháme opraženými mandlemi, potřeme utřeným česnekem, posypeme kořením a dáme do hlubšího pekáče na předdušenou hlívu. Během pečení často poléváme výpekem, případně vývarem nebo vodou. Maso nám nesmí vyschnout! Po upečení maso vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, přidáme hrášek bez nálevu a povaříme. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami. Části šťávy přeléváme maso, druhou část podáváme v omáčníku.

Pokračovat na článek


Myslivecká roláda s houbami

potřebujeme:1200g plátu ze srnčí kýty300g očištěných hříbků (zmrazených nebo čerstvých) nebo žampionů100g slaniny nakrájené na plátky2 vejce2 cibule3 lžíce strouhanky3 lžíce červeného vína4 stroužky česnekusměs mysliveckého kořeníolej na pečenímletý pepř, sůl      postup:Maso naklepeme, po jedné straně potřeme olejem, osolíme, okořeníme a rozložíme na plátky z jedné cibule a slaninu. Druhou cibuli a oloupaný česnek nakrájíme nadrobno, zpěníme na troše oleje, přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Po krátkém podušení směs spojíme rozšlehanými vejci a strouhankou, promícháme a necháme mírně vychladnout. Houby rozložíme na maso, zavineme roládu, převážeme ji provázkem, na pekáči potřeme olejem, podlijeme a upečeme ve středně vyhřáté troubě (občas ji opatrně obrátíme a potřeme šťávou).

Pokračovat na článek


Zajíc pečený s cibulí

potřebujeme:zaječí hřbet,zaječí běhy300 gramů cibule100 gramů slaniny100 gramů tuku.  postup: Maso nejprve očistíme a zbavíme blan. Pak ho protkneme slaninou, podle chuti osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nahrubo a zpěníme ji v pekáči na tuku. Pak do něj vložíme maso, které okořeníme bobkovým listem a tymiánem. Maso zprvu pečeme bez příklopu, po chvíli zajíce podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme doměkka. Poté příklop opět sundáme a necháme maso prudce upéci, aby se vytvořila křehká kůrka. Před podáváním odstraníme bobkový list.

Pokračovat na článek



Výsledky vyhledávání v sekci: Kuchyně

Jak filetovat rybu

1. KROK - uvolnění vnitřnostíRybu nařízneme podél břicha, aby jsme se dostaly k vnitřnostem, které po rozříznutí prsty uvolníme.Pozor : při rozříznutí břicha nožem nezajíždíme příliš hluboko, spíše řežeme pouze špičkou nože)2.KROK - oddělení hlavyOddělení hlavy provedeme šikmým řezem za hlavou ryby. Nůž směřujeme šikmo k páteři. Z jedné strany řez provedeme pouze k páteři, z druhé strany páteř přesekneme.3.KROK - vyčištěníHlavu s vnitřnosti oddělíme od zbytku ryby. Doporučujeme poté rybu zbavenou hlavy a vnitřností opláchnout pod tekoucí vodou.4.KROK - příprava na filetováníOčištěnou rybu otočíme břichem k sobě a provedeme řez od břicha směrem k ocasu, tak aby jsme spodní ploutev řezem " nadřízli". Řez provádíme pouze špičkou proto, aby jme nařízli pouze kůži.5.KROK - filetováníŠpičkou nože rybu prořízneme nad páteří, nůž prostrčíme rybou a řezem od ocasu po páteři vytvoříme první filet.6. KROK- oddělení filetuFilet dořízneme až k hlavě a první filet oddělíme od páteře. Řez provádíme tahy nožem, aby se filet nepotrhal.7. KROK - oddělení žeberních kostíNa filetu nám ještě zbyly žeberní kosti, které podřízneme šikmým řezem. Poté nám zůstane čistý filet s kostmi pouze ve středu filetu.8. KROK - vykostěníPinzetou vytaháme ze středu filetu všechny kosti.9. KROK - oddělení kůžeZ filetu ještě zbývá odstranit kůži, kterou u ocasu podkrojíme a tahavým pohybem nožem oddělíme od filetu.10. KROK - druhý filetU druhé filetu s páteří postupujeme obdobně jak při prvním tzn. zopakujem kroky 5-8.11. KROK - opláchnutíFilety je potřeba po rozfiletování opláchnout ve studené vodě s citronem, aby se zbavila ryba všech nejedlých částí . Poté je již připravena k tepelné úpravě.2. možnost filetováníRybu je samozřejmě možnost konzumovat i s kůží file pak lépe drží při tepelném zpracování.Postup je stejný s rozdílem, že před prvním krokem rybu tupým nožem zbavíme šupin a vynecháme krok 9. Nyní již nic nebrání si opravdu vychutnat chuť čerstvé ryby Náš tip : rybu nasolíme pokapeme citronem, přidáme nakrájené bylinky a necháme hodinu marinovatNa grilu je ryba opravdu skvělá!

Pokračovat na článek


Loupání ústřic

Ústřice jsou chráněny proti okolnímu světu dobře zavřenou schránkou, ze které se před konzumací musí ústřice šikovně vyloupnout, a to tak, aby se do ní nedostaly zbytky schránky a nevylila se slaná voda ze vnitřku schránky. Pokud dodržíte následující postup, mělo by se to podařit i vám.Nejprve si připraváme nůž na ústřice a suchý hadr na přidržení ústřiceÚstřici položíme plochou stranou nahoru a hadříkem si chytíme kulatější část schránky    1.Začínáme na špičaté straně schránky, nožem nalezneme na špičce      menší otvor uprostřed a nůž tlakem zapíchneme do schránky, vyklavým pohybem vrchní část lehce nadzvedneme.    2.Od špičky postupujeme vyklavým řezem podél schránky ke kulatější části, nůž při tom vedeme na plocho, abychom ústřici nepoškodili, a zároveň odřízli část masa na vrchní části skořápky    3.Ústřici nožem obkroužíme a opatrně sejmeme vrchní část skořápky; pozor, aby se ústřice nepřevrhla a nevylila se z ní voda.    4.Poté nožem opatrně seřízneme úpon, který je na mase ze strany. Důležité je přesvědčit se před konzumací, zda je úpon zcela odříznut, jinak se ústřice nedá “vypít” a může to zkazit celý "ústřičný" obřad.     5.Dále ještě očistíme okraje ústřice od zbytku skořápky, zakapeme citronem a s chutí do toho!     6.Ústřici ze skořápky vypijeme, nekousneme, ale spolkneme celý obsah najednou.

Pokračovat na článek


SUSHI – KREATIVNÍ ASIJSKÉ KOUZLENÍ Z RÝŽE A RYB

Poprvé jsem se s tímto japonským pokrmem setkala při mé cestě po Novém Zélandu, kam mě přátelé pozvali na oběd, právě na sushi. První dojem byl více než pozitivní, jelikož jsme šli do celkem nóbl restaurace, kde sushi balil před vašima očima evidentně někdo, kdo to nedělá prvně. Dojem byl teda po pěti minutách celkem slušný, navíc sushi vypadalo na talíři opravdu parádně a chuti se jenom sbíhaly. Bohužel mě nadšení přešlo hned po prvním soustu. Ani hromada kvalitní rýže, a hodně ostré wasabi nemělo šanci přetlouct chuť rybiny, která byla patrná jednak z kusu syrové ryby a hlavně z mořské řasy, ve které bylo všechno zabaleno. Se silným sebezapřením jsem rychle tuhle dobrotu polkla a zapřísáhla se, že už nikdy. Jenže nikdy se nemá říkat nikdy. A tak jsem po návratu domů byla vystavena dalším návštěvám sushi restaurací. A světe div se, naučila jsem se ho mít ráda. Jednoduše jsem se k lásce k sushi musela projíst. Kromě toho, že mám jídelníček zase o něco bohatší, tak také ve velké míře prospívá mému zdraví.CO JE SUSHI A ODKUD POCHÁZÍ?Sushi vymysleli a do světa poslali největší milovníci rýže a ryby, tedy obyvatelé Číny, kde jej poprvé ochutnali ve čtvrtém století před naším letopočtem, kdy si Číňané uvědomili, že se rýže spolu k syrovým rybám celkem hodí a nechutná to úplně špatně. Základem úspěchu je v první řadě kvalitní rýže. Ovšem nejedná se ledajakou rýži, kterou máte doma ve skříni, ale speciální druh, který je po uvaření promíchán směsí z octu, cukru a soli. Mnoho lidí si při slově sushi vybaví jako první syrovou rybu. Nu, je to tak, ale není to nutné. Syrová ryba (často se jedná o oblíbeného lososa) je nahrazována vším možným. Krabími tyčinkami, zeleninou, avokádem, houbami a ve své podstatě tam můžete napasovat všechno, co máte rádi.SUSHI PRO MILOVNÍKY ZDRAVÉ VÝŽIVYJe tedy sushi opravdu tak zdravý pokrm, jak se můžete všude dočíst? Ano, je a to velmi. Obsahuje totiž samé zdravé věci. V první řadě už samotnou rýži, která je lehce stravitelná a v jejím obsahu najdete hromadu vitamínů a minerálů. Kromě toho obsahuje minimální množství kalorií a je bez lepku. Další důležitou surovinou jsou samotné ryby. Samozřejmě se musí jednat o čerstvé ryby a mořské plody, protože jenom ty obsahují obrovské množství bílkovin, jódu a samozřejmě nesmíme zapomenout na tuky s omega-3 mastnými kyselinami. Syrové ryby oproti těm tepelně upraveným v sobě obsahují všechny tyto prospěšné látky v plné síle. Další zdravou mňamkou je řasa Nori, což je to zelené, v čem je celé sushi zabaleno. Tato potravina, se kterou má mnoho lidí trošku problém, obsahuje patnáctkrát více minerálních látek, než kdejaká zelenina. Pro ty, kteří ještě váhají, dodám, že má omlazující a zkrášlující účinky. Jako takový bonus ještě musím poznamenat, že tato mořská řasa má mimořádně pozitivní vliv na detoxikaci celého organismu. Nepostradatelnou součástí každého sushi je také křen zvaný Wasabi. Jeho úkolem je (kromě silné chuti a aromatu, který dodá sushi potřebný šmrnc), také to, že obsahuje látky, jenž zbavují syrové ryby bakterií a mikroorganizmů.SUSHI SI ZVLÁDNETE SNADNO PŘIPRAVIT I DOMA!Pokud jste milovníky sushi a mohli byste jej jíst pořád, není jediný důvod, proč byste si nemohli udělat domácí sushi u vás v kuchyni. Ač z přípravy jde možná trošku strach, jedná se opravdu o velmi jednoduchý postup. V první řadě potřebujete nakoupit suroviny. Mým osvědčeným obchodem je Makro, kde bez problémů nakoupíte speciální rýži na sushi, mořské řasy, wasabi, speciální ocet, sójovou omáčku a zejména čerstvé ryby. Největší umění je uvařit správně rýži, která musí vstřebat veškerou vodu, aby se správně lepila a držela pohromadě. Pak už jen mít šikovné ruce při balení a máte udělanou exotickou a zdravou večeři, kterou si si můžete dopřát, nebo jí oslnit každou návštěvu.

Pokračovat na článek