45ZOBRAZENÍ

potřebujeme:

  • 600g předního masa z daňka bez kosti
  • 1 velká cibule
  • olej
  • lžíce rajského protlaku
  • lžíce hladké mouky
  • lžička jalovcových kuliček
  • mletá paprika
  • pepř, sůl, majoránka
  • 2 stroužky česneku

      postup:

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na části tuku restujeme cibuli dozlatova, přidáme papriku, osmahneme a zalijeme trochou vody. Dodáme rajský protlak, jalovec, vložíme maso, osolíme a za občasného podlití dusíme. K téměř měkkému masu přidáme pepř, majoránku a rozdrcený česnek. Dusíme doměkka. Maso vyjmeme, omáčku zahustíme jíškou a podle potřeby zředíme vodou. Vaříme nejméně 20 minut. Dobře provařenou omáčku přecedíme zpět na maso. Vhodnou přílohou jsou smažené bramboráky nebo houskové knedlíky.