46ZOBRAZENÍ

potřebujeme:

  • 1200g plátu ze srnčí kýty
  • 300g očištěných hříbků (zmrazených nebo čerstvých) nebo žampionů
  • 100g slaniny nakrájené na plátky
  • 2 vejce
  • 2 cibule
  • 3 lžíce strouhanky
  • 3 lžíce červeného vína
  • 4 stroužky česneku
  • směs mysliveckého koření
  • olej na pečení
  • mletý pepř, sůl

     
 postup:

Maso naklepeme, po jedné straně potřeme olejem, osolíme, okořeníme a rozložíme na plátky z jedné cibule a slaninu. Druhou cibuli a oloupaný česnek nakrájíme nadrobno, zpěníme na troše oleje, přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Po krátkém podušení směs spojíme rozšlehanými vejci a strouhankou, promícháme a necháme mírně vychladnout. Houby rozložíme na maso, zavineme roládu, převážeme ji provázkem, na pekáči potřeme olejem, podlijeme a upečeme ve středně vyhřáté troubě (občas ji opatrně obrátíme a potřeme šťávou).