potřebujeme:
- 1200g plátu ze srnčí kýty
- 300g očištěných hříbků (zmrazených nebo čerstvých) nebo žampionů
- 100g slaniny nakrájené na plátky
- 2 vejce
- 2 cibule
- 3 lžíce strouhanky
- 3 lžíce červeného vína
- 4 stroužky česneku
- směs mysliveckého koření
- olej na pečení
- mletý pepř, sůl
postup:
Maso naklepeme, po jedné straně potřeme olejem, osolíme, okořeníme a rozložíme na plátky z jedné cibule a slaninu. Druhou cibuli a oloupaný česnek nakrájíme nadrobno, zpěníme na troše oleje, přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Po krátkém podušení směs spojíme rozšlehanými vejci a strouhankou, promícháme a necháme mírně vychladnout. Houby rozložíme na maso, zavineme roládu, převážeme ji provázkem, na pekáči potřeme olejem, podlijeme a upečeme ve středně vyhřáté troubě (občas ji opatrně obrátíme a potřeme šťávou).