43ZOBRAZENÍ

potřebujeme:

  • 1 kachna
  • 70g mandlí
  • 60g cibule
  • 30g česneku
  • 250g hlívy ústřičné
  • 250g sterilovaného hrášku bez nálevu
  • 100g sádla
  • 25g hladké mouky
  • mletý pepř, sůl

      postup:

Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky. Omytou kachnu naporcujeme, osolíme a propícháme opraženými mandlemi, potřeme utřeným česnekem, posypeme kořením a dáme do hlubšího pekáče na předdušenou hlívu. Během pečení často poléváme výpekem, případně vývarem nebo vodou. Maso nám nesmí vyschnout! Po upečení maso vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, přidáme hrášek bez nálevu a povaříme. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami.
Části šťávy přeléváme maso, druhou část podáváme v omáčníku.