potřebujeme:
- 1 kachna
- 70g mandlí
- 60g cibule
- 30g česneku
- 250g hlívy ústřičné
- 250g sterilovaného hrášku bez nálevu
- 100g sádla
- 25g hladké mouky
- mletý pepř, sůl
postup:
Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky. Omytou kachnu naporcujeme, osolíme a propícháme opraženými mandlemi, potřeme utřeným česnekem, posypeme kořením a dáme do hlubšího pekáče na předdušenou hlívu. Během pečení často poléváme výpekem, případně vývarem nebo vodou. Maso nám nesmí vyschnout! Po upečení maso vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, přidáme hrášek bez nálevu a povaříme. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami.
Části šťávy přeléváme maso, druhou část podáváme v omáčníku.