48ZOBRAZENÍ

potřebujeme:

  • 500g polohrubé mouky
  • 20g droždí,
  • 0,25 l mléka
  • 70g moučkového cukru
  • 3 žloutky
  • 100g másla
  • citronová kůra
  • 100g rozinek
  • tuk a strouhanka na formu

postup:

Trochu přesáté mouky a cukru, vlažné mléko a droždí dáme do mísy a necháme vzejít kvásek.

Mezitím utřeme žloutky, přidáme cukr a máslo a hmotu třeme do pěny. Zahustíme zbylou moukou,

ve které jsme rozmíchali sůl, citrónovou kůru a rozinky. Vypracujeme těsto řidší než na buchty,

vložíme je do tukem vymaštěné a strouhankou posypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě asi ¾ hod.

Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto již upečené. Bábovku vyklopíme na talíř, vychladlou pocukrujeme.