32ZOBRAZENÍ

potřebujeme:

  • 50g tuku (rama, flora)
  • 40g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 80g hladké mouky
  • 2 lžíce mléka
  • 40g krupicového cukru
  • džem, jahody

Náplň

  • 500g jemného tvarohu
  • 30g práškové želatiny
  • 3dcl mléka
  • 100g másla
  • cukr podle chuti
  • jahody
  • 1 balíček vanilkového cukru

      postup:

 

Změklý tuk rozmícháme s práškovým cukrem, přidáme žloutky, napěníme, vmícháme mléko a 2 lžíce mouky. Ušleháme bílky, přidáme pískový cukr a došleháme hustý sníh, vmícháme jej ke žloutkové směsi současně se zbytkem mouky. Těsto nalijeme do vymaštěné a vysypané dortové formy, povrch uhladíme a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlý korpus potřeme džemem, potom bílou náplní, do níž vtlačíme menší jahody. Po ztuhnutí navršíme ještě růžovou náplň a dort dozdobíme jahodami.

Náplň: Želatinu rozmícháme ve 4 lžících vody, po nabobtnání ji vlijeme do poloviny dávky horkého mléka a mícháme, až se rozpustí. Tvaroh rozšleháme se zbylým mlékem, přidáme máslo, cukr a mléko s želatinou. Ušleháme krém - do poloviny vmícháme vanilkový cukr a do druhé rozmačkané jahody.