Zajíc pečený s cibulí

potřebujeme: zaječí hřbet, zaječí běhy 300 gramů cibule 100 gramů slaniny 100 gramů tuku. postup: Maso nejprve očistíme a zbavíme blan. Pak ho protkneme slaninou, podle chuti osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nahrubo a zpěníme ji v pekáči na tuku. Pak do něj vložíme ..

Myslivecká roláda s houbami

potřebujeme: 1200g plátu ze srnčí kýty 300g očištěných hříbků (zmrazených nebo čerstvých) nebo žampionů 100g slaniny nakrájené na plátky 2 vejce 2 cibule 3 lžíce strouhanky 3 lžíce červeného vína 4 stroužky česneku směs mysliveckého koření olej na pečení mletý ..

Pikantní kachna pečená na hlívě ústřičné

potřebujeme: 1 kachna 70g mandlí 60g cibule 30g česneku 250g hlívy ústřičné 250g sterilovaného hrášku bez nálevu 100g sádla 25g hladké mouky mletý pepř, sůl postup: Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky. Omytou kachnu naporcujeme, osolíme a propícháme opraženými ..

Daňčí guláš na jalovci

potřebujeme: 600g předního masa z daňka bez kosti 1 velká cibule olej lžíce rajského protlaku lžíce hladké mouky lžička jalovcových kuliček mletá paprika pepř, sůl, majoránka 2 stroužky česneku postup: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na části tuku restujeme cibuli ..

Tvarohový dort s jahodami

potřebujeme: 50g tuku (rama, flora) 40g moučkového cukru 2 vejce 80g hladké mouky 2 lžíce mléka 40g krupicového cukru džem, jahody Náplň 500g jemného tvarohu 30g práškové želatiny 3dcl mléka 100g másla cukr podle chuti jahody 1 balíček vanilkového cukru postup: Změklý ..

Móčnica s medem

recept pro 4 osoby potřebujeme: 100 g. hrubé mouky 80 g. másla med špetka soli mléko postup: Mouku na sucho opražíme, zalijeme mlékem , dobře rozmícháme a osolíme. Za stálého míchání uvaříme kaši. Na talířích osladíme kaši medem a mastíme máslem. Můžeme také ..

Borůvkové mističky

potřebujeme: Na těsto 250g hladké mouky na špičku nože prášku do pečiva špetku soli 100g cukru, kůru strouhanou z 1 citronu 125g másla nebo rostlinného tuku 1 vejce Na náplň 300g borůvek Na drobenku 75g másla nebo rostlinného tuku 100g polohrubé mouky 50g cukru 1 sáček ..

Baklavas

potřebujeme: plátky lístkového těsta rozpuštěné máslo 1 bílek najemno nasekané mandle sekané vlašské ořechy krupicový cukr skořice, pomerančové aroma, med postup: Z ořechů, mandlí, cukru, bílku a pomerančového aroma vypracujeme směs. Jeden plátek lístkového těsta ..

Sýrová polévka

potřebujeme: 200 g strouhaného sýra (eidam, primátor apod.) 3 lžíce másla 2 lžíce polohrubé mouky 1 1/2 l vody 1 kostku masoxu 1/2 šálku smetany žloutek lžíci másla na osmahnutí sůl, mletý pepř 2 lžíce pažitky postup: Do vroucí vody vložíme masox a rozvaříme ho. ..

Malinová polévka ( Vočna juha od malina ) - Chorvatsko

recept pro 4 osoby potřebujeme: 500 g. malin 5 dcl. bílého vína 2.5 dcl studeného čaje 2.5 dcl vody kůra z půlky citrónu 1 lžíce vanilkového pudinku moučkový cukr postup: Oprané maliny rozmixujeme, nalijeme do hrnce, zalijem vodou, přidáme citronovou kůru a pudinkový prášek ..

Bramboračka s čerstvými hříbky

potřebujeme: 250g hříbků 200g brambor 25g másla 1 litr vývaru 1 cibule hladká mouka 2 snítky petrželky a celeru majoránka, kmín, sůl. postup: Světlou jíšku zředíme vývarem a povaříme. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, houby nakrájené na plátky, rozpůlenou cibuli, ..

Staročeská bábovka

potřebujeme: 500g polohrubé mouky 20g droždí, 0,25 l mléka 70g moučkového cukru 3 žloutky 100g másla citronová kůra 100g rozinek tuk a strouhanka na formu postup: Trochu přesáté mouky a cukru, vlažné mléko a droždí dáme do mísy a necháme vzejít kvásek. Mezitím utřeme ..